Meer leden voor CrossFit Duketown

CrossFit Duketown is een CrossFit sportschool in Den Bosch met veel passie voor de sport. Daarnaast zijn ze één van onze trouwste klanten. Duketown kwam bij ons met de vraag: ‘Hoe kunnen we ons ledenaantal vergroten?’

De sportschool wilde graag dat meer sporters gemakkelijker bij hen terecht zouden komen. Maar hoe zorg je nou dat mensen juist jouw sportschool op het spoor komen, in plaats van een concurrent? Daar hebben wij wel een oplossing voor. Door slim gebruik te maken van SEO op de website van Duketown, wisten wij de vindbaarheid van hun website te verbeteren. Wil jij ook jouw klantenbestand uitbreiden? Neem contact met ons op, en ontdek hoe wij online strategieën in kunnen zetten om dit waar te maken.

Wat hebben we nu precies gedaan voor deze klant?

  • Regionaal vindbaar op alle regio's
  • Alle regionale zoekwoorden in de top 3
  • Organische groei van 300%
  • Enorme groei in de hoeveelheid leden

Aan de slag met SEO

CrossFit Duketown wilde graag het ledenaantal organisch laten groeien. Dat betekent dat het aantal leden geleidelijk groeit en ook blijft toenemen op de lange termijn. Daarom hebben wij ervoor gekozen om SEO (Search Engine Optimization) in te zetten. Dit is een techniek met duurzame resultaten waar je op de lange termijn profijt van blijft hebben, zodat Duketown kan blijven groeien.

Voor deze sportschool was het met name belangrijk om regionaal meer naamsbekendheid te krijgen en online gevonden te worden door mensen in de buurt. Want je gaat natuurlijk niet elke dag naar een sportschool die twee steden verder ligt. Daarom zijn we research gaan doen naar hoe ver mensen bereid zijn te reizen voor een sportschool. Dat bleek verder te zijn dan de klant dacht, en gaf ons een grotere regio om op in te zetten.

We hebben onderzocht met welke zoektermen mensen in de regio op zoek gaan naar een CrossFit sportschool. Op basis van die termen hebben we kwalitatieve SEO-teksten laten ontwikkelen door onze copywriters. Die teksten hebben we vervolgens compleet SEO-geoptimaliseerd verwerkt op de website van Duketown. Daarnaast hebben we de technische kant van de website onder handen genomen. Zo hebben we ervoor gezorgd dat de CrossFit Duketown-website volledig voldoet aan de strenge eisen van Google en compleet geoptimaliseerd is.

Het resultaat

Het belangrijkste resultaat van onze SEO-strategie, is natuurlijk dat het aantal leden van de sportschool bijna is vertienvoudigd. En het aantal leden blijft groeien, vanwege de duurzame en kosteneffectieve aard van SEO en websiteoptimalisatie.

Daarnaast is ons harde werk goed terug te zien in de zoekresultaten op Google. De website van Duketown begon namelijk met een positie buiten de eerste twintig zoekresultaten op alle regionale zoektermen. Nu zijn ze op 70% van de zoektermen gestegen naar de eerste positie op Google. Dat heeft gezorgd voor een enorme toename in het verkeer naar de website van Duketown.

We willen natuurlijk dat CrossFit Duketown blijft profiteren van deze vindbaarheid op Google, en zorgen er daarom voor dat we de website en de SEO-werkzaamheden goed blijven onderhouden. En dat is belangrijk, want ook de concurrent zit niet stil! Zo zorgen we ervoor dat CrossFit Duketown kan blijven groeien.

Ben je benieuwd geworden naar hoe wij SEO kunnen inzetten om jouw bedrijf te laten groeien? Neem gerust eens contact met ons op en plan een gratis adviesgesprek in.

Wij zijn gevestigd in het centrum van Eindhoven

Met ons team van specialisten!
Bas Rooijakkers Mede-eigenaar
Joris Dirckx Mede-eigenaar
Sofie van der Wal Copywriter
Luuk Bruls Online marketeer
Véra Tielemans Social Media specialist
Bram Flipsen SEA-specialist
Beer Kantoorhond

Aan de slag met jouw online marketing?

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Je kunt ook ons contactformulier gebruiken!

"*" geeft vereiste velden aan

30 minuten gratis advies gesprek?

Wij zorgen voor de worstenbroodjes! Ik wil zo’n adviesgesprek
Gratis adviesgesprek? Wij zorgen voor de worstenbroodjes!