Zoekmachine adverteren (SEA)

Hoe krijg ik meer verkeer naar mijn website? En hoe kom ik zo snel mogelijk bovenaan binnen Google? Daarvoor is SEA dé oplossing.

SEA staat voor Search Engine Advertising, ook wel zoekmachine adverteren genoemd. Met behulp van SEA zorgen we ervoor dat jouw website direct vindbaar wordt op zoekwoorden die voor jouw bedrijf of organisatie belangrijk zijn. Simpel gezegd houdt SEA in dat er advertenties worden geplaatst binnen zoekmachines. Wil je weten hoe het in elkaar steekt en hoe we SEA voor jouw website in kunnen zetten? Lees dan vooral verder!

Neem contact op

Neem contact op voor het aanvragen van meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Maak hier alvast jouw keuze! 😋

Traditioneel

Vegan

Truffel

Halal

Sport

Maar wat gaan jullie dan precies voor mij doen?

We sommen graag nog even voor je op wat de voordelen zijn van het betaald adverteren binnen Google:

  • Impact: 95% van de Nederlanders start de zoektocht online
  • Direct resultaat boeken
  • Heel gericht adverteren op zoektermen die er gebruikt worden
  • Directe controle over het advertentiebudget

Wij werken met transparante pakketten

Denk jij erover om SEA in te zetten voor jouw website? Besteed SEA dan uit en kies voor een SEA-pakket dat perfect aansluit op jouw website en doelen!

Onze werkwijze

We beginnen een SEA-traject met een kennismaking. Ter voorbereiding op deze kennismaking voeren wij een websitescan uit, zodat we een globaal beeld hebben van de mogelijkheden die er liggen op het vlak van zoekmachinemarketing. Tijdens het gesprek brengen we jouw online doelen en ambities in kaart en bespreken we vervolgens de strategie en het beschikbare advertentiebudget.

Nu we elkaar uitgebreid hebben gesproken kunnen we aan de slag met het verrichten van een uitgebreide zoekwoordenanalyse.

Nu we alle benodigde ingrediënten hebben, gaan we aan de slag met het inrichten van de campagnes. In grote lijnen houdt dit dat we aan de slag gaan optuigen een campagne structuur, het aanmaken van advertenties én het schrijven van advertentieteksten.

SEA is een continu proces waarbij we aan de hand van de beschikbare data structureel aan verschillende knoppen draaien om meer rendement te halen uit het bestaande advertentiebudget.

Beknopt gaan we maandelijks aan de slag met
- Het toevoegen, optimaliseren en uitsluiten van zoekwoorden op basis van
- Optimaliseren van biedingen per zoekwoord
- Advertentieteksten verbeteren
- Kwaliteitsscores van advertenties verbeteren
- Rapporteren van data met prestaties en andere belangrijke inzichten.

Los van onze maandelijkse werkzaamheden geven we je graag advies over het optimaliseren van je website.

Vanuit Grip op Online zijn we officieel Google Partner. Daarmee erkent Google dat we voldoen aan de voorwaarden van het Google Partner Programma, wat inhoudt dat we volgens Google de maximale campagneresultaten voor onze klanten behalen.

Wat is SEA?

Search Engine Advertising is het adverteren op zoekmachines waarbij je per klik betaalt. Met SEA adverteer je op voor jouw relevante zoekwoorden waarvoor je een (dag)budget ter beschikking stelt. Deze zoekwoorden worden getriggerd als iemand een zoekopdracht uitvoert binnen een zoekmachine. Vervolgens wordt jouw advertentie getoond. Deze advertenties kun je binnen Google herkennen aan het woordje ‘Ad’ dat voor de advertentietekst staat. Ook worden deze advertenties vaak op een prominente plek weergeven, helemaal bovenaan de pagina bijvoorbeeld.

Doordat er dankzij het adverteren direct resultaat is in de vorm van verkeer naar de website, is er ook direct enorm waardevolle data beschikbaar. Deze data vormt een belangrijke rol binnen onze maandelijkse optimalisatie van jouw campagnes. We kijken namelijk constant naar nieuwe mogelijkheden om uit het bestaande advertentiebudget meer rendement te halen.

Simpel omschreven onderscheiden we twee verschillende SEA-categorieën:

Google Ads

Wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert op Google, zijn de bovenste 4 resultaten en de onderste 2 op de resultatenpagina meestal betaalde resultaten (dit varieert een beetje voor mobiel). De resultaten met alleen tekst en het woord ‘advertentie’ ernaast zijn zoekadvertenties en zien er ongeveer zo uit (plaatje invoeren)

Google Shopping

Wanneer een gebruiker op Google naar een product zoekt en er adverteerders en/of handelaren zijn die Google Shopping gebruiken, kunnen zij winkelresultaten zien die verband houden met de zoekopdracht die zij hebben uitgevoerd. Deze zien er ongeveer zo uit:

SEO en SEA

Vaak adviseren wij onze partners om in zowel SEO als in SEA te investeren. SEO is namelijk een duurzame vorm van marketing. Dit houdt in dat je bij organische vindbaarheid vaak binnen een ietwat langere termijn de vruchten plukt van jouw investering. Bij SEA heb je daarentegen direct resultaat. Vanaf het moment dat de campagne draait die we voor jouw website hebben gelanceerd, neemt het verkeer naar de website direct toe. Omdat er direct verkeer naar de website wordt verkregen, kunnen we ook direct aan de slag met de feedback die we krijgen op basis van de zoekwoorden waarop geklikt wordt. Deze data is enorm waardevol voor het duurzame SEO-traject.

Omdat je bij SEA per klik blijft betalen, zou het natuurlijk perfect zijn als dat betalen per klik op de lange termijn niet meer of minder hoeft. Daarom adviseren wij om los van het betaald adverteren binnen Google, ook in te zetten op het organisch vindbaar maken van jouw website. Lees hier meer over SEO (organische vindbaarheid)

Wij zijn trots op ons werk

Bekijk alle cases

Wij zijn gevestigd in het centrum van Eindhoven

Met ons team van specialisten!
Bas Rooijakkers Mede-eigenaar
Joris Dirckx Mede-eigenaar
Sofie van der Wal Copywriter
Luuk Bruls Online marketeer
Véra Tielemans Social Media specialist
Bram Flipsen SEA-specialist
Beer Kantoorhond

Aan de slag met jouw online marketing?

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Je kunt ook ons contactformulier gebruiken!

"*" geeft vereiste velden aan

30 minuten gratis advies gesprek?

Wij zorgen voor de worstenbroodjes! Ik wil zo’n adviesgesprek
Gratis adviesgesprek? Wij zorgen voor de worstenbroodjes!