6 redenen waarom SEO belangrijk is voor jouw website

19 februari 2023

SEO, oftewel Search Engine Optimization, is een term die je vast al wel eens hebt gehoord. En dat niet zonder reden, want SEO is tegenwoordig een van de belangrijkste tools om ervoor te zorgen dat mensen terechtkomen op jouw website.

Het is een online marketing techniek, waarmee we ervoor kunnen zorgen dat er meer bezoekers naar jouw website komen. Klinkt dat je al goed in de oren? Lees dan snel verder voor de zes redenen die SEO zó belangrijk maken voor jouw website.

Reden #1: Bijna iedereen gebruikt een zoekmachine

Als je op zoek bent naar een product of bedrijf, wat is dan het eerste dat je doet? Precies, je zoekt het op via Google. Meer dan 90% van alle Nederlanders beginnen hun zoektocht naar een bedrijf, product of dienst door het op te zoeken binnen een zoekmachine. Dus wil jij natuurlijk dat jouw bedrijf te vinden is op die zoekmachine. Het allerliefst nog op de eerste pagina. SEO kan je daarbij helpen.

Met SEO breng je op een ‘organische’ manier mensen naar je website. Je maakt je website zichtbaar op een zoekmachine, en klanten komen zo vanzelf op je website terecht. Het zijn eigenlijk ‘gratis’ kliks op jouw website. Je betaalt er niet per klik voor, zoals bijvoorbeeld bij SEA of Google Ads. Met SEO maak je simpelweg je website vindbaar op een zoekmachine zoals Google. En dat levert meestal ook nog eens meer verkeer op dan wanneer je gebruikmaakt van advertenties.

Reden #2: Geloofwaardigheid

Als je goede SEO toepast, zorgt dat ervoor dat je zichtbaarder wordt op Google. Het liefst kom je zelfs op de eerste pagina terecht, op een hoge positie. Voor je klanten staat dit heel goed. De meeste mensen vertrouwen er namelijk op dat een zoekmachine de beste en meest relevante zoekresultaten als eerste laat zien. Staat jouw website daartussen, dan straal je meteen vertrouwen en geloofwaardigheid uit naar de klant. Je staat bovenaan op Google, dus moet je wel een betrouwbare website zijn. Zo zorgt SEO niet alleen voor meer websitebezoekers, maar ook voor een geloofwaardige uitstraling van jouw bedrijf.

Reden #3: Weet wat jouw bezoeker wil

Zoekt iemand iets op via een zoekmachine, dan gebruiken ze vaak een gerichte zoekterm. Ze zijn op zoek naar een specifiek product of een bepaalde dienst. Door middel van analyses kun je achterhalen waar jouw klanten naar op zoek zijn. Daar kun je dan direct op inspelen met SEO-teksten. Als jij de juiste zoektermen gebruikt in jouw SEO-teksten, dan trek je de mensen die op die specifieke termen zoeken, direct naar jouw website toe.

Zo spreek je heel gericht je klant aan, in tegenstelling tot bijvoorbeeld met social media of advertenties. Daarmee moet je maar hopen dat degene die de advertentie ziet, ook echt op zoek is naar jouw product of dienst. Als iemand via SEO op je website belandt, weet je al dat diegene op zoek was naar jouw product. Zo wordt de stap naar werkelijk iets verkopen een stuk kleiner.

Reden #4: Kosten besparen

Doordat SEO werkt op de eerder genoemde ‘organische’ manier, betaal je dus niet voor iedere klik, zoals bij advertenties. Terwijl je wel bovenaan in de zoekresultaten kunt staan. Als je bijvoorbeeld adverteert op Google, dan sta je wel snel bovenaan, maar iedere keer als je een nieuwe bezoeker krijgt, betaal je daarvoor. Vooral met populaire zoektermen kan dit behoorlijk in de papieren gaan lopen. Daarbij zijn advertenties gericht op de korte termijn. Als je hoog in de zoekresultaten wilt blijven, moet je blijven betalen.

Bij SEO heb je dat probleem niet, maar dan moet je het wel goed aanpakken natuurlijk. Daarom zou je wel kunnen investeren in een SEO-specialist. SEO is gericht op de lange termijn: als je het goed doet (of laat doen), kun je op eigen kracht die felbegeerde hoge positie in Google behalen. En als jouw website eenmaal zo’n toppositie heeft bereikt, is het erg lastig om je daar weer vanaf te stoten. Een duurzame en kosteneffectieve oplossing dus!

Reden #5: Een betere website

Zorg je ervoor dat jouw website geoptimaliseerd is op basis van SEO-technieken, dan wordt ook jouw website in het geheel daar beter van. SEO zorgt naast meer verkeer, ook voor een optimale gebruikservaring voor de klant van jouw website. Dit is namelijk ook een belangrijk kenmerk waar Google naar kijkt bij het rangschikken van websites. Een positieve gebruikservaring is een cruciaal element om een succesvolle website te hebben. SEO vult jouw website met inhoud van kwaliteit, en trekt snel nieuwe klanten aan. Wat wil je nog meer?

Reden #6: Lokaal succes

Wil jij graag je klanten in de regio bereiken? Ook dan is SEO een enorm effectieve techniek. Als mensen op zoek zijn naar een bedrijf of dienst, zoeken ze vaak iets in de regio. Dan voegen ze meestal een plaatsnaam toe aan hun zoekterm. Een voorbeeld: als ze een bouwbedrijf zoeken om hun woning in Eindhoven te verbouwen, zullen ze zoeken naar ‘aannemer Eindhoven’. Als jij een aannemer bent, en jouw website optimaliseert voor die zoekterm, zullen die klanten bij jou terecht komen. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat jij de eerste keuze wordt voor klanten in jouw regio, in plaats van een concurrent.

Al overtuigd?

Ben jij al overtuigd door deze zes redenen om te beginnen met het optimaliseren van je website met SEO? Grip op Online kan je hierbij helpen. Wij zijn onder andere SEO-specialisten, die jou kunnen ontzorgen op het gebied van online marketing. Wil je precies weten wat het gebruik van SEO kan doen voor jouw website? Neem dan contact met ons op en vraag een vrijblijvende websiteanalyse aan.

Wij zijn gevestigd in het centrum van Eindhoven

Met ons team van specialisten!
Bas Rooijakkers Mede-eigenaar
Joris Dirckx Mede-eigenaar
Sofie van der Wal Copywriter
Luuk Bruls Online marketeer
Véra Tielemans Social Media specialist
Bram Flipsen SEA-specialist
Beer Kantoorhond

Aan de slag met jouw online marketing?

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Je kunt ook ons contactformulier gebruiken!

"*" geeft vereiste velden aan

30 minuten gratis advies gesprek?

Wij zorgen voor de worstenbroodjes! Ik wil zo’n adviesgesprek
Gratis adviesgesprek? Wij zorgen voor de worstenbroodjes!