Regionale groei voor De Reiger Catering

De Reiger is een horecabedrijf in Zijtaart, dat een mooie familiegeschiedenis heeft. Om de zaak nieuw leven in te blazen en verder uit te breiden, zijn ze een samenwerking met ons aangegaan.

De Reiger bestaat uit een restaurant en een cateringbedrijf. Het restaurant liep goed, maar de cateringklandizie bleef achter. Daarom hebben wij samengewerkt met een reclamebureau om de websitestrategie van De Reiger compleet te transformeren. Door goed gebruik te maken van SEO en websiteoptimalisatie is dit een succes geworden, en heeft De Reiger Catering een enorme groei doorgemaakt in de regio. Wil jij ook dat jouw bedrijf bekender wordt in de regio? Neem contact met ons op!

Wat hebben we nu precies gedaan voor deze klant?

  • Websitemigratie naar een nieuwe website
  • Alle domeinwaarde behouden
  • Organische 250 posities gestegen (regionaal)
  • Conversiestijging van 20% gerealiseerd

Van één naar twee websites

Om meer duidelijkheid te geven aan bezoekers van de website en een betere herkenbaarheid neer te zetten, hebben we ervoor gekozen om van één website, naar twee websites te gaan. Nu heeft De Reiger twee aparte domeinnamen: één voor het restaurant en één voor de catering. Opnieuw beginnen met een nieuwe domeinnaam is een hele klus. Alle websiteautoriteit die je hebt opgebouwd bij Google (oftewel hoe betrouwbaar Google jouw website vindt), ben je dan kwijt. Meestal zie je dan een sterke daling in het aantal bezoekers.

Om dit te voorkomen, hebben wij ons extra hard ingezet om de nieuwe website van De Reiger Catering direct te optimaliseren. We hebben gebruik gemaakt van SEO-teksten, om regionale klanten naar de website te trekken. Ook hebben we bestaande teksten geoptimaliseerd. Daarnaast hebben we de technische kant van de website zó ingericht, dat deze helemaal voldoet aan de strenge eisen van Google. Ook hebben we hard gewerkt aan linkbuilding, een techniek om meer geloofwaardigheid te krijgen van Google.

Het resultaat

Door al deze werkzaamheden hebben we ervoor gezorgd dat De Reiger te maken kreeg met een minimale dip in het websiteverkeer, en de website er nu beter voorstaat dan ooit. Slechts vier maanden na de start van onze samenwerking, zag De Reiger een enorme groei in het aantal websitebezoekers. Daarop volgde ook een grote toename van nieuwe klanten. Inmiddels leveren ze tussen de 2.500 en 3.000 cateringmaaltijden per week aan klanten in de regio, op plekken waar ze eerder nooit bezorgden.

De groei van de nieuwe website is ook goed terug te zien in de cijfers. Sommige websitepagina’s sprongen van positie 37 in de zoekresultaten van Google, naar positie 3. Andere pagina’s belandden zelfs op plek nummer één op Google. En daar merkt het bedrijf echt wat van, in het aantal klanten, naamsbekendheid én omzet.

Wil jij ook aan de slag met een nieuwe website? Of je huidige website optimaliseren? Kom eens langs voor een gratis kennismakingsgesprek. We vertellen je er graag meer over.

Wij zijn gevestigd in het centrum van Eindhoven

Met ons team van specialisten!
Bas Rooijakkers Mede-eigenaar
Joris Dirckx Mede-eigenaar
Sofie van der Wal Copywriter
Luuk Bruls Online marketeer
Bram Flipsen SEA-specialist
Beer Kantoorhond

Aan de slag met jouw online marketing?

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Je kunt ook ons contactformulier gebruiken!

"*" geeft vereiste velden aan

30 minuten gratis advies gesprek?

Wij zorgen voor de worstenbroodjes! Ik wil zo’n adviesgesprek
Gratis adviesgesprek? Wij zorgen voor de worstenbroodjes!